Miere polifloră

De la: 15.00 lei

  • 400 g
  • 920 g
  • 440 g
Golește
SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

Numele “polifloră” este dat la mierea care nu este produsă doar de la o anumită plantă, ci dintr-o nenumarabilă cantitate şi varietate de flori. Din acest motiv, mierea poate avea o aromă şi o culoare diferită de la an la an, în funcţie de specia botanică care predomină în acel moment.

Proprietăţi şi caracteristici

Valorile nutriţionale conţinute de mierea polifloră sunt mai mari decât ale altor tipuri de miere deoarece sunt bogate în polenuri de origine diferită. În compoziţia mierii poliflore intră vitaminele din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) si diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este uşor de asimilat datorită conţinutului său de glucoză, sucroză şi fructoză.

Este o miere excelentă pentru copii și pentru cei care sunt în plină dezvoltare. Femeile gravide beneficiază de aportul nutrițional, precum și cei care se recuperează, întărind și sporind energia fizică.

Mierea polifloră este foarte eficientă în tratarea stărilor de gripă, ajută la calmarea tusei și a bolilor pulmonare, fiind de asemenea un bun antibacterian natural. Deasemenea stimulează sistemul digestiv, si este deosebit de apreciată pentru purificarea ficatului și pentru îmbunătățirea circulației.

Folosită extern este excelentă pentru hrănirea pielii și a părului, favorizează cicatrizarea de arsuri și răni și este, prin urmare, un ingredient excelent pentru măștile naturale.

Cum să foloseşti miere polifloră în bucătărie

O puteți folosi în diferite moduri în bucătărie: încercați o linguriță de miere polifloră în cafea sau lapte, pe pâine prăjită, dar și în iaurt natural. Puteți, de asemenea, să o utilizați pe înghețată, în salate de fructe și să pregătiți prăjituri și biscuiţi. Nu se adaugă niciodată în ceaiul fierbinte.

Pentru îmbunătăţirea digestiei, se recomandă 1-2 linguriţe de miere polifloră dizolvate într-un pahar cu apă călduţă, dimineaţa, pe stomacul gol.

Indicaţii terapeutice

Cele mai notabile beneficii ale mierii poliflore includ capacitatea sa de a crește nivelul de energie, de a suprima reacțiile alergice, de a preveni bolile cronice și de a îmbunătăți sănătatea pielii.

      • Combate simptomele gripei. Fiind o miere antibacteriană naturală, ajută la vindecarea tusei, durerilor de gât și a altor infecții care afectează sistemul respirator. Ajută deasemenea la purificarea corpului și a ficatului, precum și la funcțiile diuretice.
      • Ajută la tratarea alergiilor şi iritaţiilor. Consumul de miere polifloră poate ajuta la scăderea simptomelor alergiilor sezoniere cauzate de polenul din regiunea dumneavoastră. Deasemenea ajută la tratarea iritațiilor și a mușcăturilor de insecte datorită funcției antibacteriene, ameliorând mâncărimea și arsurile cauzate de mușcături.
      • Îngrijirea pielii. Toate varietăţile de miere au un conținut surprinzător de ridicat de antioxidanți, care vă pot îmbunătăți sănătatea generală într-o varietate de moduri. Când vine vorba de pielea ta, folosirea regulată a mierii poliflore (intern sau local) poate reduce aspectul ridurilor, îmbunătăți tonusul pielii și reduce inflamația, accelerând în același timp procesul de vindecare.
      • Previne bolile cronice. Antioxidanții prezenți în mierea polifloră sunt foarte importanţi în protejarea organelor interne. Antioxidanții din acest tip de miere sunt buni pentru reducerea stresului oxidativ, ceea ce reduce riscul de a dezvolta boli cronice precum cancer, artrită și boli de inimă.
      • Ajută în digestie. Mierea este cunoscută pentru reducerea inflamației în organism, inclusiv în intestin. Acest lucru poate elimina simptomele constipației, echilibrând în același timp nivelurile bacteriene și îmbunătățind eficiența absorbției globale a nutrienților, ceea ce înseamnă că veți obține mai mult din mese.
      • Sursă de energie. Mierea polifloră este o sursă foarte concentrată de carbohidrați și zaharuri, precum și minerale care vor stimula metabolismul și vor oferi organismului energia de care are nevoie.

Bine de știut

Mierea polifloră are tendința de a cristaliza rapid. Acesta este un proces natural al mierii crude și nu afectează calitatea acesteia. Este foarte probabil ca, dacă veti comanda miere polifloră de la noi, aceasta să ajungă în starea ei naturală (cristalizată). Acest lucru se datorează faptului că nu supra-încălzim mierea. Pentru decristalizare introduceți produsul într-un recipient cu apă calduță și asigurați-vă că temperatura nu este mai mare de 40° C.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.