Miere de rapiță

De la: 15.00 lei

  • 400 g
  • 920 g
Golește
SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

Aceasta este o miere monofloră, adică este produsă în cea mai mare parte din nectar și, uneori, din polenul de flori de rapiță. Mierea de rapiţă este colectată în luna mai şi este una dintre primele recolte de miere ale anului. Acest tip de miere are câteva caracteristici unice, cum ar fi un timp de cristalizare rapid și un gust delicios, fiind preferată de mulți iubitori de miere, deoarece nu este foarte dulce.

Proprietăţi şi caracteristici

Mierea de rapiță are proprietăți de vindecare, fiind recomandată pentru tratarea problemelor de sănătate a rinichilor precum şi a bolilor legate de ochi. Uleiul de plante de rapiţă conţine Q3, un element extrem de important pentru dezvoltarea osoasă. Din acest motiv, mierea de rapiță este utilizată pentru a trata osteoporoza. De asemenea, ajută la regenerarea și menținerea elasticității pereților vasculari. Consumul de miere din rapiță protejează ficatul, splina și pancreasul de diverse boli. Este recomandat persoanelor care suferă de arsuri la stomac datorită acidității foarte scăzute.

Abundența vitaminei E în acest produs natural este de o importanță primordială atunci când vine vorba de încetinirea îmbătrânirii pielii, care va arăta vitală și sănătoasă ca urmare a consumului de miere de rapiță.

Cum să foloseşti miere de rapiță în bucătărie

Mierea de rapiţă este un produs delicios și sănătos și, mai presus de toate, reprezintă o mare sursă de energie și bunăstare. Este perfectă pentru a o gusta pur şi simplu, o linguriţă după alta, dar dacă nu puteţi rezista la o astfel de dulceaţă pură, mierea este absolut recomandată ca îndulcitor pentru multe băuturi. Delicioasă ca o garnitură pe diverse produse alimentare, cum ar fi iaurt, fructe, biscuiți, dar și produse gen cimbru, brânzeturi sau rețete de carne.

Indicaţii terapeutice

      • Remediu natural pentru gastrită și ulcer gastric. Mierea de rapiță este recomandată în mod tradițional pentru tratamentul gastritei și a ulcerului gastric. Atât elementele antibacteriene și antiinflamatorii din miere, cât și consistența lor se crede că încurajează vindecarea căptușelii stomacului și calmează iritarea. Zaharurile naturale din miere au proprietăți ușoare de prebiotică, ajutând la hrănirea bacteriilor bune în intestine, contribuind la o digestie mai bună.
      • Acțiune antibacteriană și antiinflamatorie. Mierea rapiței este cunoscută ca având proprietăți naturale ușoare antibacteriene și antiinflamatorii. Acţiunea sa este în primul rând locală, motiv pentru care poate ajuta la tratarea infecţiilor tractului respirator superior cum ar fi răceli sau gripă şi ajută la îmbunătăţirea simptomelor.
      • Calmează tusea și durerea în gât. Consumul mierii de rapiță poate ajuta la reducerea disconfortului gâtului și, eventual, a tusei calme datorită proprietăților naturale antibacteriene și calmante ale mierii.
      • Sursa de vitamine și minerale. Cercetările arată că, deși mierea de rapiță are un conținut mai mic de nutrienți decât ale altor tipuri de miere, conține o mare varietate de substanțe nutritive esențiale, în special minerale dietetice, cum ar fi potasiu, fosfor, calciu și magneziu, precum și cantități mai mici de zinc și sodiu. Încălzirea mierii poate determina deteriorarea nutrienților din ea, în special a vitaminei C.
      • Acțiune tonică naturală. La fel ca toate tipurile de miere, mierea de rapiță este o sursă bogată de energie și este excelentă pentru a preveni oboseala şi scăderea nivelului de zahăr din sânge (hipoglicemie).
      • Bună pentru piele și acnee neuniformă. Poate fi utilizată ca o mască naturală pentru tonul neregulat al pielii. Mierea de rapiță este un exfoliator natural deosebit de bun datorită consistenței sale și poate ajuta la desfundarea porilor, reducerea sebumului și curățarea feţei de impurități. Poate să dețină și alte beneficii pentru piele, cum ar fi calmarea iritaţiilor sau pentru a face pielea mai strălucitoare şi mai radiantă.

Bine de știut

Mierea de rapiţă cristalizează foarte rapid și are o textură cremoasă, cu cristale foarte netede. Acesta este un proces natural al mierii crude și nu afectează calitatea acesteia. Este foarte probabil ca, dacă veși comanda miere de rapiţă de la noi, aceasta să ajungă în starea ei naturală (cristalizată). Acest lucru se datorează faptului că nu supra-încălzim mierea. Pentru decristalizare introduceți produsul într-un recipient cu apă calduță și asigurați-vă că temperatura nu este mai mare de 40° C.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.